Pasteles de pascua

Hello everybody, it is me, Dave, welcome to my recipe page. Today, we're going to make a special dish, Pasteles de pascua. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Pasteles de pascua is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's simple, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They are fine and they look fantastic. Pasteles de pascua is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pasteles de pascua, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pasteles de pascua delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pasteles de pascua is 24 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pasteles de pascua estimated approx 240 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Pasteles de pascua using 18 ingredients and 15 steps. Here is how you can achieve it.

Es una receta típica de la ciudad de Yoro, Yoro, Honduras, C, A., que se comenzó a hacer por los nativos, siempre que se acercaban las fiestas de navidad, es un plato que se puede usar como una merienda, o como una comida normal, o postre, tiene esa variante que se utiliza al gusto., actualmente la demanda es tan grande, que se hacen para exportación, y podemos disfrutarlos todo el año.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pasteles de pascua:

  1. ----- Para la cubierta de Pan:
  2. 8 libras harina de trigo
  3. 8 huevos
  4. al gusto azúcar
  5. 1/4 cdita por libra soda
  6. Achiote para dar color dorado a la masa( según sea la calidad del achiote, puede usar una onza, mínimo
  7. la necesaria Manteca sólida
  8. ----- Para la jalea (relleno)
  9. 1 libra yuca en cubitos medianos
  10. 2 patastillos grandes, en cubitos medianos., no mucho porque contiene mucha agua
  11. 2 libras camote en cubitos medianos (algunosnpaises le llaman papa dulce)
  12. 1 ayote tierno mediano
  13. 3 plátanos maduros grandes, en cubitos medianos(no confundir con bananas)
  14. 4pnzas (un puñado) clavos de olor
  15. 3 pnzas (un puñado) pimienta gorda
  16. 8 rajitas canela
  17. 2 onzas vainilla líquida
  18. 2 rapaduras de dulce (atado)

Steps to make to make Pasteles de pascua

  1. RELLENO : Se pone a hervir el agua con las rapaduras de dulce, clavos de olor, canela, pimienta gorda y la vainilla. ( al formarse la miel, retirar los clavos, canela, pimienta gorda.
  2. Lavar bien las verduras,(papa, yuca, camote, ayote, pataste y plátano maduro) pelar y partir en cubos pequeños.
  3. Poner a sancochar los vegetales por separado y ya pelados, cuidando no se cocinen muchísimo que queden suaves.
  4. Una vez sancochados, agregarlos a la miel que se hizo que aun debe estar espesa.
  5. Dejar reposar toda la mezcla mientras se elabora la masa de los pasteles.
  6. Preparación masa de la cobertura de los pasteles (tortilla).
  7. En un recipiente hondo poner la harina, manteca, huevos, azúcar al gusto, soda y comenzar a amasar todo mezclando poquitos de agua y amasar.
  8. Al estar bin amasada, suave, se le agrega el achiote en polvo o desecho en un poquito de agua y así darles ese color característico de los pasteles, algo dorados.
  9. Hacer pelotitas, como si se fueran hacer tortillas y dejarlas reposar.
  10. Elaboración de los pasteles.
  11. Tomar las bolitas y hacerlos como tortillas, según se vayan necesitando, no hacerlas todas de un solo.
  12. Elaborar la primer tortilla, sobre un pequeño plástico, y colocar una cucharada de la mezcla o jalea justo en el centro.
  13. Elaborar otra tortilla y ponerla encima de la anterior y sellar las orillas haciendo pequeños bordes, como se hace con los pasteles de carne o piña.
  14. Colocarlos en una bandeja previamente enmantecada, listos para hornear a 350 grados si es estufa, por un espacio de 45 minutos hasta k la masa se cocine y se dore un poco.
  15. Zandhra Bustillo Pelhman

As your experience and also confidence expands, you will locate that you have more all-natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your individual preferences with time. Whether you want to serve a dish that uses fewer or even more ingredients or is a bit basically hot, you can make straightforward modifications to achieve this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for basic food preparation skills for newbies you don't need to discover them yet just if you master some easy cooking methods.

This isn't a complete guide to quick and also easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Perfect Pasteles de pascua. Thanks so much for reading. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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